În perioada 25-29 iunie, au avut loc ultimele două sesiuni de consiliere psiho-profesională şi dezvoltare personală adresate personalului SPO

Timp de cinci zile, personalul Serviciului Public de Ocupare a participat la cea de-a doua serie a seminariilor de instruire  pe teme de consiliere psiho-profesională şi dezvoltare personală. Cele două sesiuni au avut loc simultan la Băile Herculane.

Participanţii au fost selectaţi din cele patru AJOFM partenere ale proiectului, datorită activităţii de relaţionare pe care o desfăşoară zilnic cu clienţii agenţiei. Pe modelul primelor două astfel de seminarii, organizate la Cluj, au fost prezentate şi discutate teme legate de stilul de discurs şi interacţiune cu persoanele vulnerabile aflate în situaţii problematice, modul de transmitere a mesajelor de presă,  atitudine şi comportament, reguli de conduită în relaţia cu clienţii, planuri de dezvoltare personală.

Participanții au experimentat tehnici specifice de construire a relațiilor cu clienții, prin exerciţii practice şi jocuri de rol, în care au avut ocazia să deprindă abilitățile necesare de relaționare cu clienții: pregătirea mesajelor, livrarea acestora şi adaptarea stilului personal la clientul SPO, argumentarea, ascultarea clienților şi tehnica punerii întrebărilor. De asemenea, au fost studiate gestionarea conflictelor cu clienții şi transmiterea mesajelor de presă - comunicatul de presă: reguli de editare, etapele difuzării acestuia, pregătirea pentru întâlnirea cu presa, discursul public.

Contact

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis
Bulevardul Republicii, nr. 21
Timisoara, jud. Timis

telefon: 0256-294231
fax: 0256-294234