7 mai 2015 - Arad: SOLUȚII EFICIENTE PENTRU PIAȚA FORȚEI DE MUNCĂ OFERITE LA EVENIMENTUL ZILELE SPUNE SPO DIN ARAD

În cadrul proiectului „SPUNE - SPO 82/2020, Servicii Publice Unitare, Necesare şi Eficiente”, va avea loc evenimentul Zilele SPUNE SPO, în perioada 11-14 mai 2015, începând cu ora 10.00, la Expo Arad (Calea Aurel Vlaicu nr. 300). Proiectul este derulat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş, în calitate de beneficiar al proiectului, în parteneriat cu AJOFM Arad, AJOFM Caraș-Severin și AJOFM Bistrița-Năsăud. 

Timp de 4 zile, de luni până joi,  la Arad se vor derula Zilele SPUNE SPO, un eveniment itinerant în care membrii echipei proiectului SPUNE SPO se întâlnesc față-în-faţă cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi cu angajatorii din regiune. Evenimentul din Arad este cel de-al doilea din seria de evenimente interactive Zilele SPUNE SPO care se desfăşoară în patru judeţe: Bistrița-Năsăud, Arad, Timiș și Caraș-Severin. 

În cadrul Zilelor SPUNE SPO, se vor prezenta practic şi detaliat publicului cum funcţionează platforma online spunespo.ro, o soluţie eficientă creată ca instrument de informare şi consiliere pentru ca orice persoană în căutarea unui loc de muncă să îşi mărească scorul personal de angajabilitate. Vizitatorii evenimentului pot participa gratuit la workshopurile de consiliere şi informare, pot interacţiona direct cu angajatorii prezenţi la standurile de prezentare, iar în cabina SPUNE SPO îşi pot spune deschis opinia despre piaţa forţei de muncă.

Primele trei zile ale evenimentului vor avea acelaşi program: după deschiderea oficială de la ora 10.00, cei prezenți vor putea participa între 11.30 şi 12.30 la workshopul în care va fi prezentat pe înţelesul tuturor portalul spunespo.ro. Apoi, în intervalele 13.30-14.30 şi 15.00-16.00, cei prezenți vor putea lua parte la alte două workshopuri între angajatori, factori reprezentativi pentru piaţa muncii la nivel administrativ, persoane în căutarea unui loc de muncă şi personal AJOFM unde se vor discuta teme propuse de cei prezenţi în sală, dar şi teme propuse la Cabina SPUNE SPO. În ultima zi, între ora 10.30 şi ora 15.30, cei prezenţi vor avea şansa de a participa oricând la workshopul de prezentare a portalului susţinut simultan în trei săli.

Evenimentul itinerant Zilele SPUNE SPO este un răspuns la necesitatea de a eficientiza interacţiunea directă între consilierii Serviciului Public de Ocupare, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, angajatorii şi reprezentanţii altor instituţii ce interacţionează cu piaţa muncii, pentru ca împreună să atingă obiectivul general al proiectului: creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă.

Proiectul „SPUNE - SPO 82/2020, Servicii Publice Unitare, Necesare si Eficiente” este confinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013, Axa prioritară 4. „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de intervenţie 4.1. „Întărirea capacităţii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare”.

Contact: Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, ajofm@ar.anofm.ro

Contact

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis
Bulevardul Republicii, nr. 21
Timisoara, jud. Timis

telefon: 0256-294231
fax: 0256-294234