Ajutor reciproc, reuşită comună! Autorităţile din Arad intră cu succes în reţeaua de colaborare între instituţii creată prin proiectul SPUNESPO

Săptămâna trecută, pe 15 mai, în Arad, a avut loc cea de-a doua întâlnire de consolidare a capacităţii reţelei SPUNE SPO, o reţea de colaborare între instituţiile implicate activ în piaţa forţei de muncă.

Reţeaua de colaborare este creată prin proiectul SPUNE SPO la nivelul actorilor publici şi privaţi relevanţi pe piaţa muncii și are ca scop dezvoltarea şi asigurarea calităţii serviciilor de ocupare oferite, promovarea dialogului social şi a schimburilor de experienţă şi de bune practici.

Preluând modelul de succes din Finlanda - Regiunea Aland (regiunea cu cea mai mică rată a şomajului), conceptul central al reţelei SPUNE SPO este "Ajutor reciproc, reuşită comună!" Acest lucru înseamnă în esenţă o relaţie la nivel instituţional bazată pe disponibilitate, deschidere şi reciprocitate.

Agenda evenimentului a vizat discutarea strategiei de dezvoltare a reţelei şi a regulamentului ei de funcţionare, stabilirea statutului reţelei, a procedurii ei de funcţionare şi a acordului de parteneriat.

Ultimele două întâlniri vor avea loc după acelaşi model în restul regiunilor implicate în proiect, în oraşele Timişoara şi Reşita.

Contact

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis
Bulevardul Republicii, nr. 21
Timisoara, jud. Timis

telefon: 0256-294231
fax: 0256-294234