ANTREPRENORIAT

DE CE ANTREPRENOR?

Antreprenoriatul reprezintă o sursă de schimbare și inovare, stimulând creşterea productivităţii şi a competitivităţii economice. Antreprenoriatul este strâns legat de cunoştinţe şi flexibilitate, doi factori care au câştigat o nouă semnificaţie ca sursă a competitivităţii într-o economie mondială din ce în ce mai globalizată, și trebuie promovat ca alternativă serioasă pentru cariera profesională clasică.

Prin proiectul SPUNE SPO, se urmărește modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO), reprezentat de AJOFM, prin furnizarea unor servicii inovative și integrate care vizează creșterea angajabilității clienților SPO din două regiuni de implementare: Vest şi Nord-Vest. Astfel, prin proiect a fost creată o platformă online care pune la dispoziţia clienţilor SPO o serie de instrumente inovative menite să contribuie la creşterea gradului de angajabilitate în cele două regiuni. În plus, platforma pune la dispoziţie o serie de instrumente adresate persoanelor care doresc şi au disponibilitatea de a demara o activitatea independentă, ca alternativă la angajare în mediul public sau privat.

Saltul de la statutul de şomer la cel de antreprenor este un pas mare şi implică o schimbare majoră de stil de viaţă, schimbare care se reflectă atât în beneficii, cât şi în nivelul de responsabilitate. De la situaţia inactivă a şomerului care nu participa la viaţa socială până la responsabilitatea zilnică a patronului care are de gestionat propria fimă şi eventual propriii angajaţi este într-adevăr un salt semnificativ. Cei dispuşi să facă acest pas au nevoie de îndrumare şi de sprijin.

Vă propunem un ghid pentru realizarea unui plan de afaceri, o structură a planului de afaceri, precum si doua modele de plan de afaceri: unul pentru un magazin online şi unul pentru o firmă de organizare evenimente.

De asemenea, puteţi consulta elemente de legislaţie la următoarele linkuri:

Contact

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis
Bulevardul Republicii, nr. 21
Timisoara, jud. Timis

telefon: 0256-294231
fax: 0256-294234