Conferinţa naţională de închidere SPUNE SPO

Pe 28-29 octombrie 2015, a avut loc conferinţa naţională de închidere a proiectului „SPUNE - SPO 82/2020, Servicii Publice Unitare, Necesare şi Eficiente”, la hotel Reghina Blue din Timişoara. Evenimentul s-a bucurat de participarea reprezentanţilor a numeroase instituţii, atât din ţară, cât şi din străinătate.

După 22 de luni de implementare, am putut prezenta concluziile şi rezultatele de succes ale amplului proiect derulat de AJOFM Timiş, în parteneriat cu agenţiile de ocupare a forţei de muncă din Arad, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, fundaţia Aequilibrium, Siveco România şi Media One. Am avut ocazia să detaliem în faţa unui public numeros şi extrem de implicat serviciile self-service create, prin platforma online care va veni de acum în întâmpinarea aşteptărilor clienţilor şi va putea să asigure o accesibilitate mai bună a Serviciului Public de Ocupare. Am împărtăşit şi câteva dintre rezultatele cercetărilor realizate în cadrul proiectului.

În contextul socio-economic al regiunilor Vest şi Nord-Vest, la care se adăugă o dinamică demografică nefavorizantă a creşterii economice, devine necesară adaptarea serviciilor de ocupare la noile condiţii, cerute atât de clienţii acestor servicii, cât şi de angajatori. Trebuie subliniat că demersul proiectului, la fel ca şi subiectele dezbătute la conferinţa de final, sunt unele extrem de serioase, importante şi actuale. De aceea, la eveniment au luat parte reprezentanţi ai mai multor instituţii şi entităţi cu implicare în domeniul pieţei muncii, care au participat activ la discuţii și şi-au spus punctul de vedere.

Astfel, pe lângă discursurile şi prezentările susţinute de reprezentanţii beneficiarului - dlui Marcel Miclău, director executiv AJOFM Timiş - şi ai partenerilor, precum şi ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă - dna Iuliana Cîrcei, secretar general ANOFM - au luat cuvântul şi dl Eugen Dogariu, Prefect al judeţului Timiş, dl Alexandru Chirilă, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş şi dl Petru Ştefea, prorector al Universităţii de Vest din Timişoara. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai mai multor AJOFM-uri din ţară, precum şi ai Direcţiei de Statistică, Casei de pensii, ITM, Direcţia de Tineret şi Sport, AJPIS, CRFPA.

În plus, la conferinţă au participat şi reprezentanţi ai unor importante instituţii din insulele Åland, o regiune autonomă a Finlandei şi ţara din UE cu cea mai mică rată a şomajului de lungă durată, cu care echipa proiectului a avut ocazia să interacţioneze în cadrul vizitelor de studiu derulate în lunile aprilie, mai şi iunie 2015. Astfel, la eveniment au fost prezenţi dna Lineea Johansson - secretar al Guvernului Åland, dna Suzanne Denise Sjölund - reprezentant al Autorității pentru Piata Muncii și Servicii de Studiu Åland şi dl Jouko Kinnunen - reprezentant al Institutului de Statistică și Cercetare Åland.

Contact

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis
Bulevardul Republicii, nr. 21
Timisoara, jud. Timis

telefon: 0256-294231
fax: 0256-294234