Săptămâna trecută a avut loc a doua vizită de bune practici în regiunea Åland, Finlanda

În perioada 18-22 mai 2015, a avut loc a doua etapă a vizitei pentru schimb de bune practici, în regiunea Åland (Finlanda). La aceasta, au participat reprezentanţii parteneriatului proiectului din cadrul Serviciului Public de Ocupare.

Şi de această dată, echipa proiectului a luat contact cu reprezentanţii instituţiilor şi entităţilor relevante pe piaţa muncii din regiune: Institutul de Statistică şi Cercetare Aland, Autoritatea pentru Piaţa Muncii şi Sevicii de Studiu (AMS), Universitatea de Ştiinţe Aplicate.

În plus, de această dată, echipa a mers şi la Institutul pentru Pace al Insulelor Aland, o fundaţie caritabilă independentă fondată în 1992, a carei activitate presupune efectuarea de cercetări privitoare la situaţia conflictelor din insulele Aland. Activitatea institutului se axează totodată şi pe monitorizarea formelor de autonomie, aspecte legate de minorităţi sau demilitarizare. A mai fost vizitată şi compania Kalmarnäs Taxi, o renumită companie privată din Mariehamn, ce oferă servicii de transport persoane, atât în insulele Aland din Finlanda, cât şi în unele zone din Suedia. Povestea lor a sintetizat armonios tot ceea participanţii au aflat despre organizarea Insulelor Aland şi despre modul de viaţă al alandezilor.

Contact

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis
Bulevardul Republicii, nr. 21
Timisoara, jud. Timis

telefon: 0256-294231
fax: 0256-294234