A venit rândul autorităţilor din Caraş-Severin să intre în reţeaua de colaborare SPUNESPO Ajutor reciproc, reuşită comună!

Pe 29 mai 2015, reprezentanţii autorităţilor şi entităţilor de pe piaţa muncii din Caraş-Severin s-au alăturat reţelei de colaborare instituţională SPUNE SPO, sub dezideratul "Ajutor reciproc, reuşită comună!".

După evenimentele de la Bistriţa, Arad şi Timiş, judeţul Caraş-Severin a încheiat seria întâlnirilor de consolidare a reţelei, ale cărei baze au fost puse prin mesele rotunde şi atelierelor din luna martie a acestui an. Pornind de la modelul învăţat în vizitele de studiu în Finlanda - Regiunea Aland, reţeaua SPUNE SPO înseamnă în esenţă o relaţie la nivel instituţional bazată pe disponibilitate, deschidere şi reciprocitate.

În cadrul acestei activităţi stadiale, s-a urmărit înfiinţarea şi operaţionalizarea reţelei definită prin: studiu de oportunitate privind funcţionarea reţelei pentru servicii de ocupare de calitate şi setul de documente care fundamentează funcţionarea acesteia. Prin implementarea activităţilor destinate grupului ţintă (personalul Serviciului Public de Ocupare) se urmăreşte acordarea unui sprijin în pregătirea şi adaptarea competenţelor acestuia la dinamica schimbărilor de pe piaţa muncii care este resimţită în mod deosebit în judeţele/regiunile vizate, unde mobilitatea forţei de muncă (inter şi intraregională, dar şi transnaţională) este relativ mare, iar rata investiţiilor şi diversitatea acestora pune o presiune asupra fiecărei persoane în căutarea unui loc de muncă – prin nevoia de a se adapta cerinţelor dinamice ale angajatorilor. În contextul socio-economic al regiunilor, la care se adaugă o dinamică demografică nefavorizantă a creşterii economice, devine necesară adaptarea serviciilor de ocupare la noile condiţii, cerute atât de clienţii acestor servicii cât şi de angajatori.

Contact

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis
Bulevardul Republicii, nr. 21
Timisoara, jud. Timis

telefon: 0256-294231
fax: 0256-294234