Noutati

În 20 ianuarie 2017, studenți din anii II și III de studiu ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara au vizitat AJOFM Timiș. Cu această ocazie, experții instituției au prezentat rezultatele obținute în cadrul Proiectului SPUNE SPO 82/2020 – Servicii Publice Unitare, Necesare și Eficiente, respectiv i-au invitat pe studenți să acceseze portalul spunespo.ro, componenta de consiliere - scorul personal de angajabilitate, precum și cea de antreprenoriat.

Cu ocazia acţiunii "Săptămâna altfel" (18-21 aprilie 2016), la AJOFM Timiș au fost prezenţi 66 de elevi ai Colegiului Naţional „Constantin Diaconovici Loga”, din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a. Eu au fost invitaţi în noile cabinete de orientare profesională dezvoltate prin proiectul SPUNE SPO.

La finalul proiectului, echipa a putut prezenta concluziile şi rezultatele de succes ale proiectului SPUNE SPO derulat de AJOFM Timiş, în parteneriat cu agenţiile de ocupare a forţei de muncă din Arad, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, fundaţia Aequilibrium, Siveco România şi Media One.

Seria conferinţelor a început la Timișoara pe 2 octombrie, a continuat la Arad pe 8 octombrie şi Reșița pe 15 octombrie şi s-a încheiat la Bistrița-Năsăud, pe 20 octombrie 2015.

Noile instrumente vin în întâmpinarea clienţilor agenţiilor de ocupare - principalele categorii de beneficiari ai acestora: şomeri şi alte persoane în căutarea unui loc de muncă, angajatori, elevi şi studenţi. Pe de altă parte, instrumentele self-service sunt de mare folos angajaţilor SPO în relaţia cu clienţii, contribuind la fluidizarea comunicării şi modernizarea serviciilor de informare şi consiliere oferite.

Timp de cinci zile, personalul Serviciului Public de Ocupare a participat la cea de-a doua serie a seminariilor de instruire  pe teme de consiliere psiho-profesională şi dezvoltare personală. Cele două sesiuni au avut loc simultan la Băile Herculane.

Pe 30 iunie 2015, are loc masa rotundă "Omul potrivit la locul potrivit. Servicii de informare şi consiliere adaptate cerinţelor pieţei muncii", începând cu ora 10.30, în cadrul Complexului  turistic Popasul Căprioarei, în localitatea Pădureni (la 9 km de Timișoara, pe drumul naţional E70). La eveniment sunt invitaţi să ia parte reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private, persoane politice şi alte pesoane decidente, sindicate, patronate, ONG-uri şi membri ai Reţelei SPUNE SPO.

Timp de cinci zile, în perioada 15-19 iunie 2015,  a avut loc cea de-a treia etapă a vizitei pentru schimb de bune practici, în regiunea Åland (Finlanda), la care a participat personalul de conducere al celor patru agenţii judeţene de ocupare implicate în iniţiativa SPUNE SPO.

Reprezentanţii Serviciului Public de Ocupare, care lucrează în activitatea cotidiană cu clienţii agenţiei, selectaţi din cele patru AJOFM partenere ale proiectului, au participat timp de cinci zile, la Cluj, la două sesiuni de instruire pe teme de consiliere psiho-profesională şi dezvoltare personală.

Pentru creşterea nivelului de competenţe a consilierilor şi personalului SPO, implicat în relaţiile directe cu clienţii SPO, în luna iunie 2015 au loc patru sesiuni de instruire  pe teme de consiliere psiho-profesională şi dezvoltare personală, prin metode de interacţiune specifice şi mecanisme concrete de evaluare a grupurilor de clienţi SPO.

Pe 29 mai 2015, reprezentanţii autorităţilor şi entităţilor de pe piaţa muncii din Caraş-Severin s-au alăturat reţelei de colaborare instituţională SPUNE SPO, sub dezideratul "Ajutor reciproc, reuşită comună!".

Pagini

Contact

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis
Bulevardul Republicii, nr. 21
Timisoara, jud. Timis

telefon: 0256-294231
fax: 0256-294234